Brisanje vašeg MembEntry naloga

Poslednje ažuriranje: avgust 2026

Brisanje naloga u MembEntry aplikaciji

Nalozi vlasnika klubova i osoblja

Ako vaš nalog upravlja klubom ili timom (uloga vlasnika, administratora, menadžera ili osoblja), brisanje se obavlja ručno od strane MembEntry tima jer su operativni podaci kluba vezani za nalog. Da biste zatražili brisanje, pošaljite nam email sa adrese povezane sa vašim nalogom na:

privacy@membentry.com

Šta se dešava sa vašim podacima

Kada obrišete nalog, brisanje je trenutno i trajno: više se ne možete prijaviti ni na jedan način (lozinkom, Google ili Apple nalogom), sve sesije i tokeni za obnavljanje se opozivaju, token za push obaveštenja se briše, podešavanja višefaktorske autentifikacije se uklanjaju, veze sa društvenim nalozima se uklanjaju, a vaša email adresa i podaci profila se anonimizuju. Zadržavamo samo anonimizovan okvir naloga i istorijske zapise kluba koji vas više ne identifikuju: istoriju članarina i uplata (čuva se radi finansijske i računovodstvene evidencije), rezervacije termina, zakazane personalne treninge i evidenciju dolazaka (čuvaju se kao operativna dokumentacija kluba), kao i zapise revizije. Ovi zapisi se zadržavaju radi ispunjenja zakonskih i računovodstvenih obaveza i sprečavanja zloupotreba.